Beste bezoeker,

Wij werken met een klein groepje.
Het kan zijn dat u na het plaatsen van een bericht even moet wachten op hulp of op een antwoord,
blijf daarom gerust posten we zullen z.s.m. en wanneer het kan reageren.

Voor dringende zaken die echt niet kunnen wachten kunt u het contactformulier gebruiken.

-------------------------------------

Wanneer u ons forum bezoekt voor hulp bij installatie, vragen wij u een account aan te maken en geen gebruik te maken van het contactformulier.

Wij kunnen u beter helpen wanneer u een account aanmaakt en u in het volgende onderwerp phpBB en Extensie installatie en aanpassingen laten uitvoeren een nieuw onderwerp start.

Ook wanneer u ergens niet uitkomt of vragen heeft, vragen wij u gebruik te maken van 1 van de bestaande "support onderwerpen" en aldaar uw onderwerp te starten.

Waneer u een account aanmaakt kan het zijn dat de activatie email terecht komt in de spamfolder.
  • Verplaats deze terug naar uw postvak-in en klik op de activatie link, hierna is uw account geactiveerd en kunt u inloggen op het forum.

Met vriendelijke groet,

Team phpBBservice.nl
(steeds tot uw dienst)

CMOD Permissies

Handleidingen, tips voor problemen met de installatie, updaten en backuppen van je phpBB3 forum.
Gesloten

Auteur
Neo
Berichten in topic: 1
Berichten: 1178
Lid geworden op: 25 dec 2006 01:16
Contacteer:

CMOD Permissies

Bericht door Neo » 22 jun 2017 12:11

CMOD Permissies

CHMOD Overzicht

Chmod is een methode om bestand- en folderpermissies aan te passen op Linux gebaseerde web servers. Als je een Windows web server gebruikt is deze manier van permissies aanpassen niet van toepassing bij jou. Op een Windows web server zijn de rechten over het algemeen automatisch ingesteld door de host, zouden zich problemen voor doen betreffende de rechten neem dan contact op met je provider. Het is belangrijk om de correcte bestand- en folderpermissies in te stellen om de goede werking van het forum te waarborgen en veilig te laten werken.

Correcte Chmod Waarden
  • Config.php: 666 voor installatie, 644 na installatie
  • Cache map: 777
  • images/avatars map: 777
  • Alle andere mappen: 755
  • Alle andere bestanden: 644
Gebruik een FTP programma om de permissies in te stellen

Mijn afbeeldingen zijn gemaakt van FlashFXP ftp programma, jouw ftp programma ziet er misschien iets anders uit maar de werking is over het algemeen gelijk. Je moet er voor zorgen dat je bent ingelogd op je site via je ftp programma. Om dit te doen moet je correcte ftp gegevens gebruiken. Om hier bij te helpen kan je misschien gebruik maken van je host FAQ of support om deze gegevens te krijgen.

Als je eenmaal bent verbonden met je site zal jij je (in de meeste gevallen) bevinden in de 'root' map. Vanaf hier zal je moeten browsen naar je phpBB folder. De plaats waar zich deze bevind hangt af van waar je phpBB hebt geïnstalleerd; dit kan ook de root zijn of een andere folder. Als je eenmaal de goede map hebt gevonden moet je op een bestand of folder, of meerdere bestanden of folders, met de rechter muis klikken. In het rechter klik menu selecteer de optie Kenmerken (CHMOD) zoals in de afbeelding (wat je in het rechter muis klik scherm ziet kan verschillen per ftp programma).
chmod_1.png
Nadat je de rechter muisknop klik hebt gedaan, zal je een pop up scherm krijgen waar je de chmod permissies waarde kunt instellen. Afhankelijk van het soort ftp programma zal je of numerieke waarden kunnen instellen of aanpassen via vink hokjes zoals in de onderstaande afbeelding.
777.png
Eerder in dit onderwerp heb ik de correcte chmod permissies gegeven die je moet toepassen. Dit kan een probleem zijn als jouw ftp programma alleen vink hokjes heeft en daarom staan hier onder ook de nummers en de bij behorende afbeeldingen met vink hokjes voor iedere waarde.

644
644.png
666
666.png
755
755.png
777
777.png
Als je de permissies hebt ingesteld klik dan op “ok” om de nieuwe permissies toe te passen aan de bestanden of folders. Als dit is gebeurd klik dan op een van de bestanden of folders met de rechter muisknop om te controleren of de nieuwe permissies ook goed zijn ingesteld. Werkt dit niet probeer het dan nog eens met een ander ftp programma.

Ondervind je problemen of wil je dingen hebben toegevoegd hebben aan dit onderwerp doe dit dan even via het forum.

Gesloten