Beste bezoeker,

Wij werken met een klein groepje.
Het kan zijn dat u na het plaatsen van een bericht even moet wachten op hulp of op een antwoord,
blijf daarom gerust posten we zullen z.s.m. en wanneer het kan reageren.

Voor dringende zaken die echt niet kunnen wachten kunt u het contactformulier gebruiken.

-------------------------------------

Wanneer u ons forum bezoekt voor hulp bij installatie, vragen wij u een account aan te maken en geen gebruik te maken van het contactformulier.

Wij kunnen u beter helpen wanneer u een account aanmaakt en u in het volgende onderwerp phpBB en Extensie installatie en aanpassingen laten uitvoeren een nieuw onderwerp start.

Ook wanneer u ergens niet uitkomt of vragen heeft, vragen wij u gebruik te maken van 1 van de bestaande "support onderwerpen" en aldaar uw onderwerp te starten.

Waneer u een account aanmaakt kan het zijn dat de activatie email terecht komt in de spamfolder.
  • Verplaats deze terug naar uw postvak-in en klik op de activatie link, hierna is uw account geactiveerd en kunt u inloggen op het forum.

Met vriendelijke groet,

Team phpBBservice.nl
(steeds tot uw dienst)

Hoe een MODX modificatie installeren

Tips, handleidingen, documentatie, fixes en alles wat met phpBB3 MODs te maken heeft vind je allemaal hier.
Gesloten
Gebruikersavatar

Auteur
Rotsblok
Berichten in topic: 1
Berichten: 1639
Lid geworden op: 17 aug 2007 22:17
Locatie: Breezand
Contacteer:

Hoe een MODX modificatie installeren

Bericht door Rotsblok » 22 jun 2017 12:21

Hoe een MODX modificatie installeren

Een MOD voor de eerste keer installeren de eerste keer kan een ontmoedigende taak zijn. Op een gegeven moment, hebben we allemaal de sprong moeten wagen, en de kansen zijn dat de meeste van ons op een gegeven moment een fout maken. Maar het installeren van MOD's zal snel een tweede natuur zijn, en deze simpele tutorial zal hopelijk je door dit proces heen helpen.

Voordat we verder gaan met deze tutorial, is het beste dat je jezelf bekend maakt met de MOD acties. Er is een gedetailleerd document dat dit allemaal uitlegd op http://www.phpbb.com/mods/documentation ... te-actions en een kennisbank die iedere actie in detail uitlegd op Hoe installeer je phpBB MODs?

INSTALLEREN MODX MODIFICATIES

Hier hoop ik de basis van het installeren van een MODX modificatie uit te leggen in een makkelijke manier. De screenshots die gebruikt worden zijn van een typische Windows XP systeem, maar het zal een vergelijkbare proces hebben op een Vista systeem.

OPENEN VAN EEN MODX BESTAND

Nadat je de MOD die je wilt installeren hebt gedownload en uitgepakt (gebruik makend van Winzip, Winrar of de ingebouwde functie van Windows), zie je enkele bestanden en mappen- om te snappen wat alles is kan je de packaging documentatie lezen. Het bestand wat de installatie instructies bevatten zal iets van "install.xml" genoemd worden. Om een xml (extensible markup language) bestand te kunnen lezen, moet je het openen in je web browser.

Eerst, rechts klik op het bestand, selecteer "open met" en klik op je internet browser (zoals Internet Explorer of Firefox. Als je een Mac gebruikt zal het zoiets zijn als Safari).
open_modx.JPG
KOPIËREN BESTANDEN

Kopieer bestanden naar je webserver, zoals ik al eerder zei, is het een makkelijk proces en iets wat je al hebt gedaan wanneer je phpBB3 hebt geinstalleerd. De COPY actie in MODX ziet er uit als dit:
copy.PNG
Het zal je vragen om de locale bestanden (bv. de genen op je computer van het pakket wat je net gedownload hebt) root/ajax.php naar ajax.php op de server. Omdat het geen specifieke map noemt (bijvoorbeeld, het noemt geen admin/ajax.php of includes/ajax.php) betekend het dat je het moet uploaden naar de hoofd map voor phpBB3 op de server. phpBB3's hoofd map is diegene waar de viewtopic.php, viewforum.php, etc, staan.

Om het bestand te kopiëren, open een map in Windows Explorer om de locale ajax.php te tonen, en open je FTP cliënt in de achtergrond. In de FTP cliënt - in dit geval is het SmartFTP - navigeer naar je forum hoofd folder, en sleep dan ajax.php van je computer naar de phpBB3 hoofd map op de server. Herhaal dit voor iedere bestand wat je moet kopiëren.
copy_exp.PNG

UITVOEREN SQL

Een SQL actie zal er ongeveer zo uitzien:
sql.JPG
Om deze database query's uit te voeren, moet je ze draaien in een programma zoals phpMyAdmin. Deze stap heb ik uitgelegd in dit onderwerp - Hoe installeer je phpBB MODs?.

In het kort, navigeer eerst naar de database die je forum gebruikt, en dan plak de query in de SQL tabblad van phpMyAdmin en voer het uit. Soms kan een database bestand zijn bijgevoegd met de MOD dat je makkelijk kan uitvoeren met je browser. Het is belangrijk om de DIY INSTRUCTIES van de MOD te lezen om te kijken dit het geval is.

EEN BESTAN OPENEN

De actie ziet er uit als dit:
open.JPG
Je moet het bestand openen door gebruik te maken van een text editor. Ik gebruik Notepad++ voor deze voorbeelden, omdat het een populair open source editor is onder ontwikkelaars. Andere basis text editors zijn Wordpad en Notepad op Windows. Microsoft Frontpage en Dreamweaver zijn geen text editors. Het is aanbevolen dat gebruikers geen enkele phpBB bestanden openen in programma's zoals Frontpage en Dreamweaver omdat het mogelijk delen van de code kunnen kapot maken, zodat het niet meer werkt.

Om het bestand te openen, in het algemeen is het een zaak van het openen van je text editor, navigeer naar het bestand -> Open en zoek het bestand wat je wilt openen en dubbel klik er op.

Onder de OPEN lijn staan de acties die je moet uitvoeren (ZOEK, VOEG ERNA TOE, etc, etc).

CODE ZOEKEN

Het vinden van de code is een makkelijk proces. Eerst in het MODX bestand, klik Selecteer Alles. Dit zal de code selecteren die je moet vinden. Dan klik met de rechter muisknop de code en selecteer "Kopieer" om het te kopiëren naar de klembord op je computer. Voorbeeld hieronder:
find.JPG
Selecteer je text editor en gebruik de zoekfunctie (meestal Ctrl+F) om de code te zoeken die gevraagd is.
find_npp.JPG
Stap 1: kopieer de code die je gekopieerd hebt in het eerste veld.
Stap 2: klik Zoek Volgende.
Stap 3: De code zal geselecteerd worden en je kan de zoek venster sluiten.

HOE DE ACTIE UIT TE VOEREN

Er zijn verschillende acties, maar ze ongeveer het zelfde, Ik zal alleen de VOEG ERVOOR TOE actie bespreken in detail. Het MODX bestand kan je vragen om dit te doen:
add_before.JPG
Stap 1: klik Selecteer Alles.
Stap 2: rechts klik en selecteer "Kopieer" om de code te kopiëren naar je klembord.

Nu moet je de actie uitvoeren. Ga terug naar je text editor. Omdat dit een VOEG ERVOOR TOE actie is, moet je de code direct toevoegen voor de code die je net hebt opgezocht. Op de regel er direct boven.
add_before_npp.JPG
Stap 1: Voor de code die je hebt gevonden, rechts klik en selecteer Plakken.
Stap 2: Nadat dit gedaan te hebben zal de code toegevoegd zijn.

Dat is het! Het is extreem makkelijk, nadat je dit gedaan te hebben ga je door met de volgende actie. Ga door met het uitvoeren van de acties totdat je het einde hebt bereikt van het MOD bestand. Je zal weten wanneer je dit punt hebt bereikt omdat je dit zal zien:
end_of_mod.JPG
Ik hoop dat dit alle verwarring is opgehelderd die je had met het installeren van een MODX modificatie. Als je vragen hebt of als je wilt dat ik verder in ga op een deel van dit, zeg dit dan en ik zal dit doen.

origineel van battye
Support Team Member op phpbb.com
ø = 1.618033988749895... Alles heeft ø in zich

What is the answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything? 42

Gesloten