Beste bezoeker,

Wij werken met een klein groepje.
Het kan zijn dat u na het plaatsen van een bericht even moet wachten op hulp of op een antwoord,
blijf daarom gerust posten we zullen z.s.m. en wanneer het kan reageren.

Voor dringende zaken die echt niet kunnen wachten kunt u het contactformulier gebruiken.

-------------------------------------

Wanneer u ons forum bezoekt voor hulp bij installatie, vragen wij u een account aan te maken en geen gebruik te maken van het contactformulier.

Wij kunnen u beter helpen wanneer u een account aanmaakt en u in het volgende onderwerp phpBB en Extensie installatie en aanpassingen laten uitvoeren een nieuw onderwerp start.

Ook wanneer u ergens niet uitkomt of vragen heeft, vragen wij u gebruik te maken van 1 van de bestaande "support onderwerpen" en aldaar uw onderwerp te starten.

Waneer u een account aanmaakt kan het zijn dat de activatie email terecht komt in de spamfolder.
  • Verplaats deze terug naar uw postvak-in en klik op de activatie link, hierna is uw account geactiveerd en kunt u inloggen op het forum.

Met vriendelijke groet,

Team phpBBservice.nl
(steeds tot uw dienst)

Er is 1 resultaat gevondendoor Kevin
05 feb 2008 17:41
Forum: 3.0.x Administratie
Onderwerp: [Tutorial] Permissies hoe en wat
Reacties: 2
Weergaves: 16772

[Tutorial] Permissies hoe en wat

Code: Selecteer alles

[url=https://www.phpbbservice.nl/forum/viewtopic.php?f=1&t=4116][Tutorial] Permissies hoe en wat[/url]
Voorwoord
Permissies, de nachtmerrie voor veel administrators. Hoe moet je ze instellen en waar kan je ze instellen etc. Wat zijn de mogelijkheden en waar dient alles voor. Hopelijk kunnen wij met deze tutorial een beetje licht werpen op deze zaken.

Er zijn veel mogelijkheden wat betreft permissies. Als je nadat je op het taqbblad permissies hebt gedrukt links kijkt, dan denk je al de weg kwijt te zijn geraakt. We zullen dan ook stap voor stap ieder onderdeel bespreken en waar alles voor dient.
11.JPG
Systeem permissies
Systeem permissies zijn permissies waar mee je functies die phpBB3 kent aan en uit kan schakelen voor diverse groepen en of gebruikers en fora. Dat wil dus zeggen of je gebruikers gebruik kunnen maken van bijlagen etc.
In het vak systeem permissies zijn weer een aantal dingen gebruikers permissies, groepspermissies etc. We zullen beginnen met gebruikers permissies.

Gebruikers permissies
Hier kan je voor individuele gebruikers hun permissies aanpassen.
Op het scherm kan je of de gastgebruiker selecteren of zelf een gebruiker opzoeken.
1.JPG
NAdat je een gebruiker hebt gekozen (hier de admin) kom je op het volgende scherm
2.JPG
Hier kan je zoals je ziet bepaalde rollen toe kennen aan de gebruiker. Rollen zijn niks anders dan voor gedefinieerde permissies. Dit is om de meest gebruikelijke permissie combinaties voor de admin al klaar te hebben. Ook kan je ze zelf instellen via de uitgebreide permissies link
3.JPG
Als je klaar bent met het instellen van de permissies klik je op de alle permissies opslaan link. En klaar ben je.
Ook kan je wisselen naar andere permissies zoals in het vorige voorbeeld de gebruikerspermissies zijn, kan je ook kiezen voor hoofdmoderator permissies en beheerderspermissies. Hier zul je andere mogelijkheden te zien krijgen maar het principe is het zelfde.
5.JPG
Groepspermissies
Bij groepspermissies kan je de permissies gelijk voor hele groepen instellen. Dit is handig als je niet alle gebruikers apart wilt instellen. Je krijgt bij groepspermissies dan ook een selectie menu te zien met alle groepen die er zijn.
6.JPG
Voor het voorbeeld kiezen wij beheerders. En dan kom je op een zelfde soort scherm uit als bij gebruikerspermissies.
7.JPG
Voor de rest is alles het zelfde alleen is dit voor complete groepen.

Beheerders en hoofdmoderators
Bij beheerders/hoofdmoderators kan je instellen welke groep of gebruiker welke functies van de beheerder/hoofdmoderator kunnen gebruiken. Ook hier hebben we weer rollen en uitgebreide permissies. Maar het principe is weer het zelfde.

Forum Permissies
Voor forum permissies wil ik jullie graag doorsturen naar een andere tutorial aangezien die er al is. Beetje nutteloos alles 2 keer te vertellen
[Tutorial] Hoe permissies instellen van forums

Permissierollen
Hier kan je de verschillenden rollen die beschikbaar zijn aanpassen.Voor het voorbeeld doen we alleen de eerste aangezien de rest het zelfde werkt.

Beheerdersrollen
Hier kan je de rollen aanpassen die er zijn voor beheerders.
9.JPG
Hier staan alle rollen die de beheerder kan hebben. Je kan hier ze wijzigen, nieuwe toevoegen en oude verwijderen. Je kan ook kijken welke rollen op wie van toepassing is door op Bekijk aangewezen opties te klikken. Als je ze wilt wijzigen kan je op het groene knopje drukken en dan krijg je de zelfde uitgebreide permissies als bij de vorige uitleggen

Permissiemaskers
Bij permissiemaskers kan je kijken hoe alles is ingesteld voor bepaalde groepen.
10.JPG
Je kan hier niks aanpassen alleen kijken hoe ze staan ingesteld. Hierdoor kan je snel vinden wat er fout is gegaan.